Elérhetőségek

ArtSoft Hungary Kft elérhetőségek Telefon: 06-1 445 1207
Mobil: 06-20 973 3373
E-mail: info@art-soft.hu
Hétfőtől - péntekig 10:00-tól 18:00-ig

Cégadatok

Artsoft Hungary Kft.
1097 Budapest, Zombori utca 16.
Cégjegyzékszám:01 09 974460
Adószám:23483994-2-43
Számlaszám: 10918001-00000101-04250003

 

Mikor van bejelentési kötelezettsége a hatóságok felé számlázási megoldásával kapcsolatosan?


Tájékoztató a pénztárgéphasználatra kötelezett bizonylat-kibocsátási kötelezettségét kizárólag számlával teljesítő adózók adatszolgáltatási kötelezettségéről

A nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek üzemeltetésének, szervizelésének egyes, az adóügyi egységgel rendelkező pénztárgépekre való átállást elősegítő szabályokról szóló 50/2013. (XI.15.) NGM rendelet 9/A. § (1) bekezdése szerint azt a pénztárgép használatra kötelezett adóalanyt, aki nyugtakibocsátási kötelezettségének kizárólag számla kibocsátásával tesz eleget, az adatszolgáltatási kötelezettség szempontjából úgy kell tekinteni, mint aki nyugtaadási kötelezettségét gépi nyugtakibocsátással teljesíti.

Kizárólagos számlakibocsátás alatt azt kell érteni, hogy az adóalany az egyébként pénztárgép használatra kötelezett tevékenységéhez kapcsolódó nyugtaadási kötelezettségét az adott pénzátvételi helyen kizárólag számla bocsátásával teljesíti.

Azt a tényt, hogy a pénztárgép használatra kötelezett adóalany bizonylat kibocsátási kötelezettségének számla kibocsátásával tesz eleget, a PTGSZLAB adatlapon, elektronikus úton kell bejelenteni. A bejelentés megtételét követően az adatszolgáltatási kötelezettség mindaddig fennáll, amíg az adóalany a tevékenységét befejezi vagy adott pénzátvételi helyen online pénztárgépet helyez üzembe.

Az adóalany adatszolgáltatási kötelezettségének pénztárgép használatra kötelezett tevékenysége tekintetében olyan módon köteles eleget tenni, hogy a PTGSZLAA adatlapon az e tevékenységéhez kapcsolódóan kibocsátott számlák adatát a számla kibocsátásának keltét alapul véve, naponkénti bontásban, naptári hetente, a tárgyhetet követő hét negyedik napjáig (csütörtök) elektronikus úton megküldi az állami adóhatóságnak.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2014. december 31-ét követően kibocsátott számlák vonatkozásában 2015. január 1-től a havi adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez a PTGSZLAH adatlapot kell használni.

Az adatszolgáltatási kötelezettséget azon számlák vonatkozásában kell először alkalmazni, amelyek kibocsátása 2014. február 28-át követően történik. A beadást első alkalommal – a 2014. március 1. és 2. vonatkozásában – a 9. héttől kell teljesíteni. Az első beadási határidő: 2014. március 6.

Az PTGSZLAA adatlap 2014. február 24.-étől a NAV honlapjáról, illetve az alábbi linkre kattintva letölthető:

http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok

 

Név, azonosító: ArtSoft ügyviteli rendszer / Max változat
Fejlesztő neve, adószáma: Artsoft Hungary Kft./ 23483994-2-43
Értékesítő neve, adószáma: Artsoft Hungary Kft./ 23483994-2-43
Beszerzésének, használata megkezdésének időpontja: év - hónap - nap

ÁSZF és jogi nyilatkozat:

Vásárlás:
A szoftver online megrendelése űrlap, vagy e-mail üzenet formájában történik. A telepítéséhez szükséges rendszerépítő csomag a weblapról letölthető. Dobozos szoftvert igény esetén postai úton tudunk biztosítani (1000Ft térítés ellenében). A megrendelést követően számlát állítunk ki a vásárló részére, amit PDF formátumban is megküldünk. Az e-mail üzenettel egyidejűleg a nyomtatott számlát, szerződést, és a névre szóló megfelelőségi nyilatkozatot postázzuk. Az aláírt szerződéseket postafordultával kérjük visszaküldeni. A használatba vételhez szükséges aktivációs kulcsot, a befizetés megérkezését követően küldjük meg .

A vásárlástól való elállás joga:
A vásárló a szoftver megvásárlását követően az aktivációs kulcsot megkapja. Az aktivációs kulcs kiadását követően a szoftver
árának visszatérítése nem lehetséges, mivel a kulccsal a program korlátozás nélkül használható. A honlapunkon elérhető demó verzió
teljes értékű program, a funkciók és a működés, vásárlást megelőzően 100%-ban tesztelhető.

Szerződés:
A szoftver telepítésekor kérjük olvassa el az ott elfogadásra kerülő felhasználási feltételeket. A telepítő el van látva külön elfogadási
gomb funkcióval, így véletlen átsiklani rajta nem lehetséges. A telepítéssel egyidejűleg az ott leírt feltételek elfogadásra kerülnek.
.
Garancia:
A számlázó szoftverben megtalálható funkciók törvényi megfelelőségéhez a folyamatos frissítések letöltésével juthat
hozzá a vásárló. A frissítésekhez és a megfelelőségi nyilatkozatokhoz való jogosultság csak a suppordíjak megfizetése mellett lehetséges.
Bérelt szoftver esetén a havidíj tartalmazza ezeket a költségeket.

A megvásárolt szoftver továbbadása harmadik félnek:
Az átadott szoftver egyedileg a vásárló adószámával és annak címével használható. A licensz átruházása harmadik fél részére nem lehetséges.

Ügyfélszolgálat:
A programmal kapcsolatban felmerülő kérdéseket munkanapokon 09:00-től 17:30-ig tudjuk fogadni, a fent részletezett elérhetőségeken.

Tartalom:
A weboldalon elhelyezett minden információ, szöveg és kép védett tartalomnak minősül. Ezek másolása, vagy harmadik fél részére átadása csak az Artsoft Hungary Kft. írásos hozzájárulásával lehetséges. A letöltött demó, és egyéb programok visszafejtése átalakítása, vagy részekre bontása tilos!

A www.art-soft.hu weblap oldalainak megnyitásával Ön elfogadja az itt felsorolt feltételeket. Kérjük, amennyiben nem ért egyet a fent leírtakkal, ne nyissa meg oldalainkat!