Tényleg igaz, hogy az ArtSoft számlázó programmal kiállított számlákat nem kell aláírni, sem pecsételni?


Nem kell bélyegzőIGEN!

A jogszabályi változás lehetővé tette, hogy a programunk által kiállított számlákat ne kelljen sem aláírni, sem pedig lepecsételni! Ugyanis nincsen olyan jogszabály, ami előírná, hogy a gépi úton kinyomtatott számlákat (ilyen bizonylatokat készít az ArtSoft számlázó is) alá kell írni és le kell pecsételni. Annak érdekében, hogy a kinyomtatott számla hivatalosabbnak tűnjön, vagy akár csak megszokásból, esetleg olyan információk feltüntetése céljából, amik alapból a számlán nem szerepelnek, el lehet látni aláírással és pecséttel, de a számla ezek nélkül is teljes mértekben hiteles lesz.

A számlák egyenként történő aláírása és pecsételése eleve lehetetlen lenne az olyan szolgáltatóknál, ahol havi több ezer számlát állítanak ki (itt most nem a közműszolgáltatókra gondolunk, ők más kategóriába tartoznak), többek között ezért sem létezik ilyen szabály.

Miért érdemes az ArtSoft Számlázó és Raktárkezelő programot használni?

Jogszabálykövető program lévén lehetősége nyílik a számla kiállítójának arra, hogy aláírás és pecsét nélkül készítse el a számlát.
Ezzel rentgeteg munkát meg lehet spórolni a bizonylat kiállítása során, melynek eredményeképp csökken az ügyfelek várakozási ideje, nő a kiszolgálás sebessége, és nem utolsó sorban a hibalehetőség is csökken!
Előfordult már Önnel is, hogy egy ügyfél visszahozta a számlát, mert elfelejtette lepecsételni? Ez többé nem fordulhat elő, hiszen NEM kell aláírással és bélyegzővel ellátni azt!

Természetesen ezek után is lehetősége van arra, hogy lepecsételje és aláírja a számlát (ha a partner ehhez kifejezetten ragaszkodik), erre alkalmas rublikával a kiállított számlák továbbra is rendelkeznek, de feltüntetésre kerül a számlán az "Aláírás és pecsét nélkül is hiteles" felirat.